onsdag 30 november 2011

Myspys i Sälen stugan

Efter en dag i backen var det skönt att komma hem till stugen, fick ett varmt välkomnande av lilla Charlie och min kära mor hade redan satt på bastun så det var bara att kila in i värmen. Riktigt skönt! Och det sluta inte där, efter det var middagen serverad och efterrätt väntar i kylskåpet. Men nu mot kvällen blir det myspys framför brasan med familjen och lite kortspel!




Puss och kram, ha det bra!

Skidpremiär !

Dagen som säkerligen många väntat på var äntligen här, det var dags att åka skidor! Dock hade vi inte riktigt vädret på vår sida iaf, det hade regnat och blåst hela natten innan vilket gjorde att det var mindre snö än det redan var.. Men under dagen sprack det upp en stund och solen kika fram på oss när vi for ner för pisten. Som väntat var det tyvärr inte bara vi i backen utan det var ett X antal andra människor där i den lilla snutten av Tandådalens familjebacke men det var bara att göra det bästa av situationen. Alla var på gott humör och jag tyckte det var en rolig dag med klassen!
Vinnaren att vara gladast i backen måste ändå varit Lisa, hon ståla verkligen som en sol i backen på sin kära bräda. Men den tappraste av oss alla var ändå Daniel, nybörjare och orädd gav han sig ut i pisten.


Med hälsningar från Sälen

                                                                                            Puss och kraaaaaam

tisdag 29 november 2011

God morgon!

Typiskt att desperate housewives är sååå bra, sitter ju uppe hela nätterna. Säsong ett är redan avklarad, check! Men efter en god natt sömn kröp tisdag morgon in och jag var tröttare än vanligt.. Men det var bara att sätta sig på cykeln och åka till skolan.

Projekt 6 - Jotunheimen vs Sarek, vart vill vi bege oss på toppturs utflykt? Projektledarna Carin och Tomas jobbar med att få fram så mycket fakta som möjligt om det olika ställena så vi sen demokratiskt röstar vart vi vill. Oavsett vart vi kommer va tycker jag det låter väldigt spännande :)

Uppföljning av projekt 5 - de har kommit fram till ett beslut efter den heta disskutionen igår men nu verkar alla nöjda, både projekt ledarna Tomas och Magnus. Härligt, nu tar vi nya tag och jobbar vidare!

Imorgon bär det iväg utför i Tandådalen, roligt roligt ned för backen styr!

                                                                                                                                 Puss och kraaaaaam

måndag 28 november 2011

Måndag måndag

Yeahhh, i helgen hitta sig snön till Älvdalen och vintern har kommit! Synd att den inte kunde komma lite tidigare.. För nu har vår Idre vecka blivit inställd, riktigt synd. Så denna vecka kommer vi jobba med våra projekt och åka till Tandådalen onsdag och torsdag för att åka lite utförs skidåkning.
Måndag: Vi jobbar med projekt 5 - gäst arrangemang på förmiddagen och hade en HET disskution, ojoj. Men det kommer nog lösa sig hoppas jag! Eftermiddagen kom och vi hade en lektion med Mange om hur en transciver fungerar, väldigt intressant och livsviktigt. Och imorgon väntar arbete med projekt 6 och 7, spännade spännade!

God natt världen imorgon väntar nya utmaningar i Älvdalen
                                                      
                                                                                                                                       Puss och kraaaaam

fredag 25 november 2011

Några kort från skridsko-torsdag på Evertsbergsjön



Fredag och veckans sista dag

Vi skulle ha badat isvak idag men två dagars töväder innebar att isarna var för svaga - hur ofta händer det när man ska bada isvak? 
Istället blev det tid för projektplanering och förhoppningsvis kommer vi igång i nästa vecka. 
Idreveckorna (skidlärarutbildning) blev även dem inställda p.g.a. snöbrist så nästa vecka blir vi kvar här i dalen med tid för ännu mer stillasittande... Tråkigt! Nu är det dags för snön att komma! Här dansas snödansen dag som natt.


Hej på er och trevlig helg önskar Mia och Lisa

onsdag 23 november 2011

Daniels vecka

Hej alla läsare!

Daniel heter jag, har inte kommit upp någon presentation av mig än här på bloggen (vad jag vet). Men den som spar den har!

---

Teoripass x2 idag, väldigt skönt med tanke på den djävulusiska träningsverk som (iaf jag) fått från att åkt intensivt uppe i Grönklitt i måndags och igår.

Vi började med issäkerhet med Lars, för vi ska ut och åka långfärds skridskor i morgon uppe i Evertsberg. Förhoppningsvis ska vi inte gå genom isen där i morgon..för det ska vi göra på fredag!

Sen vart det SLAO's kurs Lavin0. Väldigt basic om laviner, bästa tipset för dagen var att vi skulle passa oss för att utlösa dem. Förutom det fick vi alla en väldans snölängtan, tack vare de två filmer som vi såg om lavinsäkerhet. Mycket fin skid- och snowbordåkning samt skoterkörning!

Peace! I'm out of here!

måndag 21 november 2011

Debut på längdskidor!

Vi drog till Orsa Grönklitt där de sparat lite snö från förra året (ja, det är faktiskt sant) och lagt en bana på 2 km. Snabbast var som vanligt Simon men vi andra var duktiga på att staka och trilla, det är inte fy skam det heller!

Fantastiskt väder med solsken och temperaturen omkring nollan. I morgon tar vi oss tillbaka och då väntar en heldag med matsäck - härligt!

Lisa & Tomas 
Strike a pose!
Mia, Lisa, Emma


Många var vi som låg ner i spåret


Simon kör så det ryker

Med vänliga hälsningar
Världens bästa Lisa Bengtson

måndag 14 november 2011

Kalas

Nya veckan körde igång med skoterteori där endast halva klassen närvarade (övriga har redan förarbeviset). Ganska bra lektion där vi "raceade" igenom grunderna. Eftersom vi alla (nästan) har körkort var det inga problem. 


Idag är det tisdag och då väntar avslutningskalas med den äldre YH-klassen. Det kommer bjudas på hamburgare och bli storfest! I morgon fortsätter firandet av att de slutar (...) och vi kommer spela brännboll samt ta en tur till simhallen.


För övrigt är det fullspäckat schema med utvecklingssamtal, givande och utvecklande för egen del. Hoppas alla kommer med synpunkter till lärarna och hur klassen ska utvecklas?


På återseende! /Lisa-Fisa

söndag 13 november 2011

Föredragen

Torsdagens föredrag handlade om allt mellan framtida företag - fallskärmshoppning - hur man åker tunnelbana och avslutades med Family Guy. Själv pratade jag om mina egna upplevelser från OS i Vancouver. 
10 minuter hade vi på oss och allting filmades. Det bjöds på många riktigt bra föredrag och alla skötte sig bra. Det är alltid spännande när man får välja själv vad man ska prata om! 
Att sedan se filmen och analysera sig själv var intressant men det är inte alltid så skoj att bli medveten om sina fel och brister. Jag tror att vi alla fick oss en liten tankeställare och det blev några nervösa fnitter i klassrummet.


Nu väntar vi bara på snön - var är du mitt älskade vita guld?!
/Lisa

onsdag 9 november 2011

Snick-snack

Idag är det dags att hålla låda igen... Nu ska vi hålla ett föredrag på 10 min. om valfritt ämne. Det ska dessutom filmas! Jag måste erkänna att jag är lite nervös.
Förra gången hade vi 5 min. på oss och det var några riktiga höjdpunkter - ska bli spännande att se vad klasskamraterna har att bjuda på idag.


Tisdag och onsdag var inga höjdardagar, vi gick igenom vallning av skidor med Ingebjörn och sedan blev vårt planerade studiebesök på Idre Fjäll inställt och istället fick vi gå på en helt orelevant föreläsning om fiske (?!). Nu är det snart helg igen, jag längtar!


/Lisa

måndag 7 november 2011

Back on track

Det är måndag natt och vi har precis kommit hem från Emmas födelsedagskalas. Det bjöds på hemgjord prinsesstårta à la Jakob S och Tomas B, kakor, bullar och massa annat gott! 


Idag var första dagen i skolan efter ett helt fantastiskt lov! Dagen har vi spenderat i klassrummet tillsammans med Peter Nyström där vi haft ledarskapsutbildning och riktigt rannsakat oss själva. Var mycket intressant och givande! 


Här i Älvdalen har vi fortfarande varmt och ingen snö... I morgon väntar vårt första möte med längdskidorna - vi ska lära oss grunderna i vallning!


/Lisa