onsdag 28 december 2011

Hejhå!

Jag vill egentligen bara säga..; TACK klassen och lärare för en fantastisk termin! Jag har lärt mig massor under de här månaderna och ser verkligen fram emot resten av tiden med er och utbildningen. Hoppas alla har ett helt perfekt jullov. Jag insåg också precis att våren kommer bli helt awesome för oss. Skidlärarutbildning i Idre, Lavinutbildning i Åre, häftiga projektarrangemang, massvis med praktik, två veckor i Sareks vildmark m.m. Vasaloppet får såklart inte heller glömmas bort. Shit pomfritt.
Hm, näe ett gäng bilder som tagits under hösten och vintern får nog sammanfatta tiden som gått. Enjoy people, och gott nytt år på er!
/Lilla-My (Carin) uppe i glesbygden som ser fram emot att få träffa er igen.

Tjingeling!

Taggade inför första turen!
Bra TV
Ett gäng luffare.. Ser rätt slitna ut va?
Vadningsdax!
Såhär ser Tor ut när han bakar scones
Söta Emma äter gräs i Grövelsjön
Spridda höns
Fikapaus på en blåsig topp
Finfin klätterdag, i Vitturn om jag inte minns helt fel
Klättring i Garberg, jag och Johnny-boy repeterar ankarbyggen
Paddlat har vi gjort!
Långfärdsskridskor på Evertsbergssjön
Lunchpaus
Classmates på is
Åkte till ett klätterparadis i Sthlm en lördag
Mitt och Jakobs evighetsprojekt som förmodligen aldrig kommer bli helt klar.. ;) Surra surra surra surra bort din sura min!
Fostrande väder på första vinterfjällturen, gött!
Lisa gör fina telemarkssvängar med turskidor och pulka (eller så är det bara förstadiet till en faceplant..? Yes, skenet bedrar..så var det nog!)
Klassisar
Såhär mysigt var det i Tomas och Fridas tält
Bästa lägerplatsen
Karin bjöd på glögg och pepparkakor sista dagen
..och vi fick vakna upp i en Quinzee morgonen därpå, inte så tokigt!


söndag 18 december 2011

Första vintertur lyckades

Vi njöt hela veckan ute i kallt och blåsigt vinterfjäll och övade lite i pulkakörning. Här några kort från Grövelsjön. Nu laddar vi tre veckor för att vi sen klarar en tuff program efter Jullov.
/simon
John njuter den vackre naturen


Mysigt lunch med vinden upp till 15m/s



torsdag 8 december 2011

När klassen jobbar i motvind!..

Hej allihopa!
Nu är det några dagar sen bloggen uppdaterades så det får vi ta och ändra på! Men här kommer en liten glimt av vad den sista tiden har erbjudit såhär långt. Som ni alla vet, så är det här med snö en historia för sig detta året, (även om det nu ser ut att ordna till sig..) så vi har fått skjuta på en del schemalagda prylar, bland annat så var det tänkt att vi denna vecka skulle gått skidlärarutbildning, men den är numera senarelagd i väntan på massvis av snö! (..eller ptja.. tillräckligt för att pisterna ska öppna iaf..) så vi har fått pyssla om en del, vilket inneburit en hel del snack och planering inför alla projekt vi ska genomföra till vårvintern, samt en del om allemansrätten.
Men nog om det! för idag har vi äntligen fått vara ute och leka i snön! På schemat stod förberedelse inför nästa veckas vinterfjälltur, vilket innebar lite genomgångar inomhus på förmiddagen, samt ihopplock av prylar och pinaler som ska med nästa vecka, och sen åkte vi rejält påbyltade hela vägen bort till Orsa/Grönklitt där en snöstorm tålmodigt stod och väntade på oss. Uppdraget i fråga var att sätta upp tält och vindsäckar i storm. Och vart får man till en snöstorm när det är -9 grader, solen skiner och himlen är klarblå kanske du tänker?.. Jo! Det ska jag förklara serdu! Man ställer sig helt sonika framför en av slalomanläggningens snökanoner, och vips, så har man en snöstorm! (En väldigt blöt sådan kom det att visa sig, eftersom vattnet som sprutar ut från kanonerna inte hunnit frysa till snökristaller innan det träffade oss...) Men riktigt kul hade vi mellan varven, och satte man inte upp tält eller vindsäck så höll man värmen på nåt annat sätt. Snöabstinensen var påtaglig då många av mina kära vänner kastade snöbollar, brottades och gjorde snögrottor i snöhögarna som kanonen sprutat ut.   (-vadå jag?.. skulle väl aldrig falla mig in att hålla på och tramsa runt med en massa snöbollar och tjafs! pfft!.. på tok för barnsligt!...)
Här kommer iaf. några bilder från dagen som varit. Håll till godo och njut!

Vackert väder och snötillverkningen
gick för fullt!

Frida gömmer sig från frökens alla tokiga påhitt...

Här kan vi skåda en av två "snöstormar"
 som väntat på oss!

Danne the Man med team har precis
 börjat ta ner ett nyuppslaget tält.

Stå inte och fundera för länge, för då kan ni få
gråa hår som Lisa!..

Vad gör man i väntan på något, om inte sälen!

Hoppas du har det bra därhemma framför
datorn och att du snart tittar in igen!
På återseende!

                                                             //John

söndag 4 december 2011

Tjockis söndag

Ibland måste man få vara riktigt lat och njuta av att verkligen inte göra någonting! Hade egentligen tänkt åka in till Mora och shoppa lite men de va visst ingenting öppet idag upptäckte jag när jag kolla upp det på Internet, kul... Så det blev en lång sov morgon istället. Sen har jag kollat upp några eventuella LIA platser men det är så svårt. Jag vet inte riktigt vad jag vill göra sen känns det som att det inte finns något kul att göra "/ Men får leta vidare och hoppas jag hittar något och göra det bästa utav det. En positiv sak jag kommit fram till idag är ändå att jag vet typ vad jag ska köpa till alla i Julklapp, nu ska jag bara inhandla det och det ska bli skoj! Att shoppa är väl typ det bästa och roligaste som finns här i världen.
Andra advent är här och imorgon är det måndag och skola. Måndag, en dag närmare julen!

                                                          Puss och kram, ha det bra!

lördag 3 december 2011

Är det snö ???

Som många säkert ana så var den här novembermånaden typ den varmaste på ca200år! Som jag tidgare berätta lova meterolgerna att det redan nästa vecka skulle bli kallare och snö komma och de höll verkligen det fast det kom lite tidigare. Nu under lördag förmiddagen när jag vaknar och ser ut genom fönstret upptäcker jag att det snöar och det ligger faktiskt liiite lite snö kvar på marken. För en gång skull hade dom visst rätt. Det verkar som att vintern är påväg och att vi kanske kommer få en vit jul trots allt efter mycket spekulationer.

fredag 2 december 2011

Fredags myyyyyyyyyyyyys

Eftersom vi hade valt att flytta fredagens projektarbete till måndag fick vi en ledig fredag, rikgit soft! Nu är det slut på veckan och det är dags för fredagsmyyyyss!

Tidigare idag var jag i Sälen och när jag vakna va det -5 graderoch ute på skidanläggningarna hörde man hur snömaskinerna jobba för fullt. På nyheterna sen prata dom om att nu är vintern påväg och redan nästa vecka skulle kylan och snön komma. Får se om dom lyckats ställa rätt väderprognos.

Men nu är det dags att krypa ner i soffan och kolla på årets Julkalender, myspysigt!

                                                                                       Ha det bra, puss och kraaaam

torsdag 1 december 2011

Välkommen december månad !

Torsdag.. pga snöbristen valte vi att ställa in skidåkningen i Tandådalen då det inte gav så mycket utan det var mer jobbigt att ta sig besväret att åka dit. Men eftersom jag har en stuga i Sälen valde jag att vara kvar. Så här sitter jag i stugan medan de andra duktiga eleverna i klassen troligen både har åkt lite längdskidor i Älvdalen och haft en lektion om Allemansrätten och miljölagar (även fast jag har det riktigt soft har jag liiite dåligt samvete, hoppas jag inte missa något..). Jag har ist idag åkt omkring i Sälen för att leta efter lite skalkläder och kikat omkring om det finns någon affär som säljer randomee skidutrustning. Hitta lite men dock jätte dyrt och så fick man beslutångest.. Suck*

Det har varit blåsigt och molningt på förmiddagen med regn i luften men påvägen hem sen från Sälenbyn börja det snöa! Och inte lite heller så nu är det typ snöstorm i Sälen! Får se hur länge snön hade tänkt att stanna för det är ändå någon plus grad fortfarande men jag hoppas att det kommer mer och att vintern seriöst är påväg. För nu är det ändå 1 december och första luckan på chokladkalendern är öppnad!

                                                                              Puss och kraaaaaaam