fredag 17 februari 2012

Tail-guide!

Jag tänkte förklara lite för er vad en tail-guide är och lite om hur man måste vara som person för att kunna klara av att vara en tail-guide!

Tail-guide är guiden som går sist och ser till att alla är med på tåget. Det är tail-guidens uppgift att informera head-guiden om läget med gruppen. Som tail-guide har man alltså med andra ord alla viktiga uppgifter!

En tail-guide är killen eller tjejen som jobbar i det tysta. Man låter ödmjukt head-guiden vara ansiktet utåt och ta åt sig all ära. Alla vet vem som egentligen drar det stora lasset. Tail-guiden är killen eller tjejen som tar allt ansvar för att man vet vad som krävs, när det krävs! Tail-guiden har alltid fullständig koll. Man är hjälten som inte kliver ur skuggan. Man håller gruppen smärtfri och fungerande. Man låter head-guiden gå där och göra det lätta. Berätta historier och vara charmig kan väl vem som helst?! Fast det är bara en RIKTIG man eller kvinna som kan göra det en tail-guide gör. Man gör det med ära, man gör det med stolthet!


Jag har med andra ord fått varit tail-guide på två av mina glaciärturer på första delen av min praktik!


Fred, kärlek och välgång, vi ses! / Jomas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar