onsdag 12 oktober 2011

Kanadensare - strömmande vatten.

Vilken tur vi haft i dagarna två - strålande sol och blå himmel! 


Igår, tisdag, var det återigen dags för ett av Ingebjörns fyspass. Dessa pass som vi med blandad förtjusning ser fram emot. 
Eftersom Vasaloppsvandringen går av stapeln nästa vecka tog han ut oss på leden för att springa "en kortare sträcka". Vi tog bussarna till Oxberg för att sedan springa till Evertsberg, en sträcka på 15 km. 
Vi satte av och hann ungefär 500 m. innan vi blev stoppade av en jägare som meddelade att det pågick jakt på just den vägen vi tänkt springa. Change of plans och vi sprang ner mot "stora" vägen. Större delen av klassen valde att spring längs en skogsstig men John, Tor och jag bestämde oss för att slippa vattenpölar och lera och valde därför asfalterat. Efter sju lätta kilometer tog vi av på en liten grusväg där Ingebjörn mötte oss med varm saft och sedan fortsatte vi löpningen. Det gick förvånansvärt lätt för oss alla då många av oss aldrig sprungit så långt som 1,5 mil tidigare och vi spurtade in i mål, nöjda och glada!


Det blev onsdag även i Älvdalen och dags för oss att sätta oss i skolans kanadensare och paddla längs älven. På schemat stod strömmande vatten. Efter kort genomgång i klassrum var det så dags att paddla iväg. 
Vi tog oss fram längs älven i väldigt maklig takt och hade tid för små avstickare och lek runt stenar och starkare strömmar.
Lunch åt vi på en liten ö i älven, i strålande solsken - härligt! 


Efter lunch fick vi öva traversering, färjning och fick även prova på att surfa lite på vågorna. Det blev några stopp på vägen där vi fyllde upp depåerna med frukt och godis. 
Framåt fyra kom vi fram till campingen där våra bussar väntade och vi lastade på samtliga nio kanoter på släpet. 


Sammanfattning; ytterligare två toppendagar i skolan! Hoppas ni andra trivs inomhus i skolbänkarna? Idag var vårt klassrum Österdalälven...


/Lisa-Fisa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar