onsdag 7 september 2011

För en gångs skull regnade det i Älvdalen...

Nej, det är ju inte riktigt sant - här har det banne mig regnat varje dag sedan vi kom hit! Hade inte klasskamraterna varit så bra och naturen så fantastisk hade jag tröttnat för länge sedan...

Vaknade återigen upp av smattrandet på fönsterrutan och tog ett glädjeskutt upp ur sängen - idag skulle vi ut och elda! 
Inpackade i våra två minibussar, försedda med kniv och yxa, åkte vi ut till en av skjutbanorna. Vi fick en timme på oss att samla ved, pinnar, näver och allt annat brännbart material vi kunde hitta. 
Startskottet brann av(...) och det var dags att försöka få fyr på brasan. För de allra flesta gick det bra trots genomsur skog, det blev inga större bränder men rök ordentligt lite här och där. Ingen rök utan eld som det heter. Eller "ingen rök utan Jakob" som efter ett tag tröttnade och sände röksignaler istället. Framför honom sitter Daniel:



Efter den lilla turen i skogen åkte vi tillbaka till skolan för lunch och sedan hade vi genomgång inför dagens Vasaloppsträning* - vi skulle ut och springa intervaller. Det gick så klart bra för oss alla! Vill ge lite extra cred till vår orienterare Simon som springer snabbare än blixten, Jakob som genomförde löpningen iförd kängor och Frida som sprang tre intervaller trots att hon propsade på att bara springa två. Tack Carin och Jonas för att ni stod och peppade oss i målet! 

Blev tyvärr inte så många bilder idag, hade fullt upp med annat men lovar att det blir mer nästa vecka då vi ska på tur till Grövelsjön!

Stilla nyfikenheten kamrater, redan i morgon är vi tillbaka för en närmare presentation av en av oss!

* Vi kommer under v. 9 genomföra Vasaloppets Öppna Spår och ligger därför i "hårdträning" med en av skolans lärare som, enligt rykten, kommit trea på Vasaloppet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar